Utställning på Sigtuna Kulturgård: Vad är teckning?


”Vad är teckning?” Samtida svenska tecknare på Sigtuna Kulturgård

Beata Boucht - Leif Engström - Anneli Furmark - Nina Hemmingsson
Helene Hortlund - Kalle Johansson - Lisa Rydberg - Johan Stenbeck

Teckning är sedan en tid tillbaka en del av den etablerade konstscenen, för att tidigare varit en ganska marginaliserad konstform. Utställningen ”Vad är teckning?” på Sigtuna Kulturgård undersöker svensk teckning och illustration som en samtida konstform. Medverkar gör några av Sveriges främsta unga samtida tecknare och illustratörer. Initiativet till utställningen kommer från Cecilia Levy, Anna Hedberg och Mattias Adolfsson, alla illustratörer, grafiska formgivare och konstnärer aktiva i Föreningen Sigtuna Kulturgård.
– Vi vill visa upp den samtida teckningen och ta reda på mer om unga svenska tecknare och deras arbete. Vi funderade på vilka vi ville ha med och så gott som alla tillfrågade tackade ja, berättar Anna Hedberg.
Utställningen pågår 25/9-9/10. Original av de medverkande konstnärerna är till salu under utställningen, dessutom kommer böcker och album av flera av utställarna att finnas till försäljning i butiken. Sigtuna Kulturgård är en ideell förening som driver galleri, hantverksbutik och har kursverksamhet för barn och vuxna i bland annat teckning, måleri och bokbinderi. Föreningen ställer ut konstnärer som verkar lokalt och i övriga Sverige.

Vernissage lördag 25/9. Utställningen pågår t.o.m. söndag 9/10.
Öppettider lördagar och söndagar 12-16 eller enligt överenskommelse.


sigtunakulturgard.blogspot.com/

1 comment:

Johan Stenbeck said...

Tack. Vad roligt det är att se dina bilder också. finfina grejor. Utställningen kommer garanterat att bli riktigt festlig. Ska bli spännande att se vad alla ska ställa ut.