Karl X - projektet fortgår


Strykande katter (SOLD!)

Som jag berättat tidigare, förra månaden några poster bort, har jag ritat en serier om flugpersonen Karl X samt hans mer mänsklige vän, som tyvärr inte har nåt namn. Nu har jag fortsatt på temat, eftersom jag gillar karaktärerna väldigt mycket och insåg att de var möjliga att placera i ett stort antal situationer och platser.
Nåväl, här kommer en av de teckningar jag gjort, mer kommer efter hand.

2 comments:

Anonymous said...

Kartor & visioner
8 mars–19 april 2007

Vi gör plats i galleriet för samtal kring föreställningar, visioner och förståelser. Hur uppfattar du världen och samhället? Vad händer i mötet med andras bilder av verkligheten? Kom och se vad som uppstår när olika världsbilder möter varandra. Precis som livet är utställningen en ständigt pågående process. Låt dig inspireras av andras världsbilder eller utmana dem med din egen vision! Välkommen med ditt bidrag.

Först ut är….


Vi går tredje året på Södra Latins gymnasium, samhällvetenskapliga programmet, och serien "Ed Candy – eller anarkismen" började som vårt projektarbete i samhällsvetenskap.
Den utspelar sig i ett anarkistiskt samhälle, och tar upp hur detta samhälle fungerar (och inte fungerar) samt drömmar och visioner för framtiden, i samtal och händelseintriger mellan de olika karaktärerna. Vi har alla tre tecknat och blandat klassiska med mer experimentella bilder och uttryck.
Serien är en parafras på Voltaires Candide, bl.a. är de tre huvudpersonerna, Ed Candy, Pangloss och Kunigunda tagna därifrån. Men här är Kunigunda betydligt tuffare och Pangloss har blivit kvinna. Kända anarkistiska ansikten från historien gör också ett besök hos våra huvudgestalter, med sina tankar och idéer. Proudhon har tagit plats i solen och Bakunin gör ett utspel om vad han egentligen tycker om fri kärlek …

I utställningen visas valda delar.

Leo Marko Englund, Adrian Iliste och Andrea Fuentes Monti


Agnes Einerstam Karis frågar vart är du på väg ... å varför? Gör du som man bör? Eller har du gehör för din längtan?

läs mer på www.mkc.botkyrka.se

Peri said...

Great work.